Maak van jouw borrelkaart een margemachine

Bij een mooi glas, hoort een goede borrelkaart. De afgelopen jaren schenken de cafés, hotels, kantines en restaurants steeds verrassender en veelzijdiger. Hoe belangrijk is het dat je borrelhapjes ook verrassen? En hoe richt je jouw borrelkaart verleidelijk in?


 • Kies voor sterke merken. Consumenten vinden beslissen lastig, nieuwe informatie ingewikkeld en zoeken tijdens hun momenten van ontspanning naar merken die ze kennen en vertrouwen. Zet op jouw borrelkaart dus A-merken zoals Old Amsterdam die gasten waarderen en kennen en waar ze altijd zin in hebben zonder erover na te hoeven denken.

 • Een drankje wakkert de honger aan. Dat komt doordat de suikerspiegel schommelt door alcohol. Een goede borrelsnack is niet alleen een mooie omzetmaker, het houdt de gasten fitter en frisser en de borrel langer gezellig.

 • Pair proactief. Geef op jouw kaart bijvoorbeeld een suggestie voor een mooie trappist of een verrassende rode wijn bij de Buitenhuis Old Amsterdam bitterballen. Natuurlijk weten jouw medewerkers ook precies welke drankjes perfect pairen bij een goed bittergarnituur zodat ze altijd kunnen upsellen!

  Gratis doos Old Amsterdam bitterballen aanvragen! 

 • 5% van de consumenten eet nooit vlees en 45(!)% van de consumenten is er als flexitariër bewust mee bezig minder vlees te eten. Dat geldt natuurlijk ook tijdens de borrel. Een duidelijk vega-aanbod op jouw borrelkaart is gastvrij voor iedereen. Buitenhuis uienringen en kaaspuckies zijn perfect als je losse porties minisnacks aanbiedt. Maar je kunt ook kiezen voor meer gemak met de Vega-mix.

  Tip! Gebruik een logo van een groen blaadje of een V voor het borrelitem om aan te duiden dat het om een vega item gaat.
 • Wil je graag een bepaald item op je menukaart extra op laten vallen? Plaats het dan op een opvallende plek op je kaart en zet er een kader omheen. Zo’n speciaal plekje op de kaart zorgt voor meer aandacht.
  En natuurlijk zijn er meer manieren om op te vallen: met een apart tafelkaartje voor jouw hardlopers met een mooie marge, kunnen de gasten niet om jouw borrelsuggestie heen.

 • Werk met combi-aanbiedingen zodat je gasten verleid worden net even wat extra uit te geven en wat langer te blijven zitten. Een actie met een portie Old Amsterdam bitterballen en een rondje bier, fris of wijn? De drankjes zijn al halverwege als de knapperige, hete en vers gebakken bitterballen arriveren. Goede kans dat automatisch een tweede ronde drankjes volgt.

Nieuwsgierig naar dé topkwaliteit kaasbitterbal voor jouw borrelkaart? Vraag dan hier een proefdoos Buitenhuis Old Amsterdam bitterballen aan!

Gratis doos Old Amsterdam bitterballen aanvragen!