5x kracht van klassiekers op jouw borrelplank

Zit jouw gast net lekker op het terras een biertje of wijntje te doen, krijgt hij trek. Als ondernemer wil je dan niet dat je gast vertrekt om ergens anders deze behoefte in te vullen. Een aantrekkelijke borrelplank zorgt voor een langere verblijfstijd op het terras. En vooral de klassiekers maken dat je gast nog een rondje extra bestelt.


De animo voor klassieke snacks is onverminderd groot. Je kunt het aflezen aan de groei van eigentijdse frituurzaken in de grote steden. Bovendien is gemaksvoeding, convenience food, de trend van het moment. Met borrelgarnituur op het terras vang je dus twee vliegen in één klap. Ontdek de kracht van klassiekers op jouw kaart! 

1. OER-HOLLANDSE BORRELHAPJES

Wie kan de borrelvarianten van onze oer-Hollandse klassiekers nou weerstaan? De bitterbal, de minifrikandel, minigehaktballen en de verrukkelijke bami- en nasihapjes; wie is er niet mee groot geworden? Vaak guilty pleasures genoemd, maar niemand hoeft zich schuldig te voelen. Ze zijn en blijven gewoon lekker! 

2. PIKANTE KLASSIEKERS

Wat hapt er bij een koud drankje op het terras lekkerder weg dan een pikant Oosters minihapje? Denk aan kleine nasihapjes, loempiaatjes en andere Oosterse krokantjes. Bij zo’n pittige kleine snack bestelt jouw gast geheid nog een extra drankje. Wederom goed voor de verblijfstijd en jouw omzet. 

3. KIP & KAAS KLASSIEKERS

De animo voor kip neemt snel toe. In Amerika groeit de omzet van kipsnacks in de horeca zelfs tientallen procenten. Wil je iedereen blij maken, zet dan kleine kiploempiaatjes of andere kipvarianten op jouw borrelkaart. Lekker te combineren met de gouwe ouwe kaasmini’s of Old Amsterdam bitterbal. 

4. GARNAAL NU AL KLASSIEK

DDe garnaal mag je wel een nieuwe klassieker noemen in het aanbod van minisnacks en fingerfoods. Al enkele jaren is geen borrelplank meer compleet zonder. Een variatie aan garnalen in een krokant jasje; daar gaat jouw gast even goed voor zitten op het terras. Krokant, crispy en lekker met bijna elke dipsaus. Over krokant gesproken, een runner-up van de laatste jaren zijn de uiringen.

5. VEGA IS EEN MUST

Wie zijn klanten gastvrij onthaalt, heeft voor elk wat wils. Anno 2021 kun je dus écht niet meer zonder vegetarische minisnacks en borrelbites. Een borrelplank met gemixte vegahapjes is een keiharde must op elk terras en, als de cafés weer open mogen, aan iedere bar.

MINISNACKS MET EEN COCKTAIL ERBIJ?

Door je gasten de lekkerste borrelhapjes voor te schotelen, bestellen ze graag een extra rondje. Vaak is dat bier, wijn of fris. Maar weet je dat minisnacks ook heerlijk smaken in combinatie met een cocktail? Verras je gasten bijvoorbeeld eens met een Gin Martini naast hun gefrituurde garnalen. Benieuwd naar de allerlekkerste snack-cocktailpairings? Download dan onze speciale ‘Snacktail Kaart’ voor zes heerlijke succesrecepten!

Download gratis onze Snacktail Kaart