4 tips voor meer bijverkoop tijdens het borrelmoment

Benut je borrelmoment!

De borrel is het perfecte moment voor bijverkoop. Een extra drankje, een mooie pairing, een lekker hapje naast een lokaal craft beer of jouw huisgemaakte alcoholvrij cocktail, het verkoopt zich bijna vanzelf. Tenminste, zo lijkt het. Hoe verleid je de gasten bewust en onbewust om net iets meer uit te geven?


1. Perfect serve

Natuurlijk kun je een borrelgarnituur in een bakje doen en uitserveren. Maar kan het ook verleidelijker? Kies bijvoorbeeld eens voor een stoere houten plank voor kaasbitterballen en garneer met een beetje gefrituurde peterselie. Of kies voor een bamboe mandje met bananenblad als je Aziatische minisnacks serveert en strooi er wat verse koriander over. De gast betaalt er graag iets meer voor en het tafeltje ernaast zal er jaloers naar kijken.

2. Pairen met precisie

Proef je assortiment borrelhappen nog eens goed en denk na over de perfecte pairings van jouw drankenkaart. Een volle trappist bij de Old Amsterdam bitterballen en kaasplank, een hoppige IPA bij kruidige kiploempiaatjes of een sprankelend glas cava bij de dimsum hapjes, een mooie pairing biedt de gasten meer beleving en jou meer omzet.

3. APK voor je kaart

Iedere menu-/borrelkaart kent hetzelfde patroon. Ze hebben allemaal:

  • Winnaars: items met een mooie marge die vaak worden besteld.
  • Hardlopers: populaire items die met een iets hogere prijs of kleinere portie Winnaars kunnen worden.
  • Verliezers: producten die niet genoeg opbrengen in prijs (of teveel tijd kosten om te bereiden).
  • Slapers: producten met een mooie marge die te weinig worden besteld.

Zorg dat je regelmatig nakijkt welke winnaars je moet koesteren, welke hardlopers winnaars kunnen worden, welke slapers je wakker kunt maken (bijvoorbeeld met tafelkaartjes en specials) en van welke verliezers je beter afscheid kunt nemen.

4. Laat merken voor je werken

A-merken zijn merken met een grote naamsbekendheid en een goede, betrouwbare reputatie van constante smaak en kwaliteit. Zij bouwen actief aan dit beeld door landelijke campagnes en een aantrekkelijke presentatie. Door gebruik te maken van sterke merken als Old Amsterdam, krijgt jouw borrelplank direct cachet én kun je een hogere prijs rekenen.

Nieuwsgierig naar een topkwaliteit product en een sterk merk voor jouw borrelkaart? Vraag dan een gratis proefdoos met 40 Old Amsterdam bitterballen van Buitenhuis Snacks aan!

Gratis doos Old Amsterdam bitterballen aanvragen!